På självaste Danmarks nationaldag och tillika årets varmaste dag ska vi till att möta Tosteberga/Nymölla IF hemma på konstgräset. Bara att spela där gör att det blir ytterligare lite varmare.

Vi får lagom till matchen hem lite utlandsresenärer. Till exempel har herrarna Andreasson och Saistam varit en sväng i Alicante men var med bred marginal hemma till samlingen. Jodå 30 minuter är ju gott om tid.
Den som kom längst ifrån även om det var några dagar sedan är Ludvig Lindmark som avslutat sitt äventyr över där och nu åter förstärker vårt lag. En otrolig tillgång är detta såklart.

1
Vi får hörna i 4:e minuten. Klockan hinner ticka över till 5 när Lukas petar in 1-0 i en tilltrasslad situation där bortalaget inte får bort bollen. Bra början.
I 10:e kvitterar TNIF sedan vi går bort oss lite i försvaret. Fri gör man inget misstag. Rasmus stod nog också och sov lite då vi nog tyckte att han möjligen kunde hunnit fram till bollen. Han bekräftade den teorin efter matchen också.

Ett klappklappspel mellan bland annat Ludvig och Zenthio leder till 2-1 av den senare i 12:e minuten.
Kevin dribblar sedan rundor och får en frispark i bra läge. Malte krutar på men bollen går precis bredvid.
Väggspel igen och Algot är nära men målvakt klarar.
Ludvigs tur att snurra lite. Smörpass till Melker som placerar in bollen vid bortre stolpen. 3-1 25:e.

Ett snyggt inlägg från Melker över till Zenthio på bortre stolpen resulterar så när. Han kommer inte upp tillräckligt för att få rejäl träff med pannan och bollen går över ribban.
Sedan en likadan situation med samma resultat fast precis utanför stolpen istället för över.

Halvlek
Vi spelar bra i värmen och kan vi bara fortsätta så här ska vi kunna ta hem alla poängen.

2
TNIF rivstartar andra halvlek och tar tag i taktpinnen direkt.
I 53:e kontrar vi dock och via ett väggspel gör Kevin sitt andra och 4-1.
Ett farligt långskott ser ut att stryka Rasmus stolpe. Tror dock så här i efterhand att det inte var så nära ändå.
4-2 gör bortalaget av en ganska ofarlig situation där skytten vänder sig om och skyfflar iväg bollen helt oväntat. Rasmus är på den men får inte tillräckligt med fingrar på för att stöta iväg den.

Ett långt inlägg från Saistam träffar Melkers panna vid bortre stolpen. Målvakt hinner på något sätt med och gör en bra räddning medan stolpen får påhälsning av en lagkapten.
TNIF har ett par fina lägen och har höjt sig betydligt i andra halvlek. Rasmus får göra en kvalificerad räddning på ett läge rakt framifrån.
Kevin drar ifrån back inlägg till Melker som skjuter precis utanför.

Vi lyckas reda ut stormen och vinner väl ganska välförtjänt. Våra motståndare kämpade på bra och gav aldrig upp, det får man ge dem.
Kevin går upp i ensam skytteligaledning och vi lämnar bottenträsket för denna gången.
Resenärerna gör ett bra jobb trots mycket sangria under veckan. Ludvig städade undan otroligt mycket på mitten och då behövde de övriga bara fundera på sitt.

Ny match på torsdag då borta mot Vilan BoIS. 19.00 början matchen på Vilans IP, bara en snedspark från Biltema.
Ses då.

Text: Roger Engqvist