Idag var det dags för vårt herrlag att spela säsongens första seriematch. Då Nävlingeåsen inte var någon bra plats att arrangera en tidig fotbollsmatch på en vår som denna fick det bli konstgräs på Österås i Hässleholm.

Vi saknar Lukas och Caesar i backlinjen och i torsdags tappade vi vår målvakt som helt sonika lagt av så här tre dagar innan premiär. Vi tackar Treby IF för stödet då vi värva en målvakt från dem och idag gör Salem tävlingspremiär för oss.

1
Nävlinge alltså, skapar omgående en farlighet då man slår en boll genom vår backlinje men Alex lyckas komma emellan.
Annars har vi börjat ganska bra.
Nävlinge kommer igenom igen men skottet går utanför.
Strax efter kommer de och gör då 1-0 i elfte minuten.

Kevin kommer igenom. Det är nära men blir hörna och en till med avslut över.
Melker blir nergjord utanför straffområdet en bit åt sidan. Kevin slår och målvakt gör en bra räddning till resultatlös hörna.
Malte testar skott utifrån. Hörna blir det igen.
Nu har vi haft lite tryck en stund och gör det bra.
Alvin tar sig framåt och provar skott, utanför.
En långboll i vinden som en back är på blir en höjdare som Kevin provar direkt på. Den blir dock lös och målvakt kan plocka den.

Halvlek
Som sagt vinden, den går in genom ena örat och ut genom andra.
I andra halvlek förväntar vi oss att motståndarna spelar långt, så som bara Nävlinge kan.

2
Kevin kommer igenom direkt men skjuter inte utan försöker runda målvakten och då hamnar han för långt iväg och avslutet går i burgaveln.
Vi har börjat bra igen.
I 56:e kommer så Nävlinge på den där långbollen i medvinden. Vi gör inte det vi pratat om och motståndaren rinner igenom och lägger bollen i mål.
Sen gör man 3-0 också av bara farten och då går luften ur oss.

4-0 gör man på en frispark långt utifrån som går rakt igenom allt och alla. Ingen ville ha den kändes det som.
Melker går igenom från kanten och blir fälld. Vi vill ha straff. Domaren vill ha frispark på straffområdeslinjen. Det blir inte ens halvfarligt på det försöket.
Saistam slår en längre boll till Arian som är fri men får inte med sig bollen och en försvarare hinner ikapp.

Nävlinge skjuter, bollen går i ribban och ner någonstans nära mållinjen. Det är Englands mål i VM -66 i repris fast denna gången är det inte mål då linjemannen står bra placerad.
Man gör även 5-0 med tre minuter kvar och kanske speglar resultatet inte riktigt matchen men det hjälps inte. Vi är inte bra och det finns onekligen en del att jobba på.

Resultatet av det får ni kanske se på torsdag då vi möter Edenryds IF hemma kl.19.00 på konstgräset. Det blir en revanschernas match då även Edenryd fick däng med 5-0 idag. Spännande blir det och påskkorven tillagas i nya kiosken. Missa inte det.

Ses då
Text: Roger Engqvist