Återigen match. Denna gång i och mot Sibbhult, ett lag som gått bra så här långt och idag har vi verkligen något att bita i på konstgräset på Färevallen då de ännu inte förlorat i serien.

1
Redan i 3:e minuten slår Malte en genomskärare till Zenthio. Det ser ut som mittback ska nå bollen men det gör han inte och Kevin skarvar bollen på något sätt mot mål. Målvakt räddar men lämnar retur och Kevin själv är där och slår in 0-1.
Direkt efter får Sibbhult frispark rakt framifrån strax utanför straffområdet. I muren slås den.
En ny frispark som Rasmus tappar till hörna. Bra skott det där. Sibbhult spelar fin fotboll nu.
Men, vi rycker upp oss ju längre halvleken går.

Sibbhult med farligt inspel men Lukas är där och röjer undan bollen.
Lite mer Sibbhult men Rasmus i målet och Lukas tillsammans med Otto håller undan än så länge.
Vi skaffar oss en hörna i 37:e minuten. Malte slår lååångt, till Caesar som dyker upp bortom bakre stolpen. Han nickar in till Lukas som påpassligt och lämpligt gör 2-0.

Arian drar på sig ett gult kort. Strax därefter drar han helt onödigt på sig ett till och det är adjö till honom för resten av matchen. Vi skyller på ungdomlig naivitet som kommer ställa till det lite för oss de kommande 50 minutrarna.
Kevin kommer igenom och helt ren närmar han sig hemmamålet. Han sätter dock ena foten lite fel och en utrusande målvakt kan rädda.

Halvlek
En trevlig match med två lag med respekt för varandra som verkligen vill spela fotboll. Kul som attan. Men det blir ju jobbigt i andra.

2
Sibbhult kör på från början, inget annat var väntat. Vi får försöka kontra när tillfälle ges.
Det tillfället kommer ganska omgående då Melker drar en längre boll mot Kevin. Han sätter iväg och löper ifrån sin back. Dock kommer det en helt annan back från andra sidan som bryter förnämligt.

Vi försvarar oss bra och sticker upp emellanåt och har några avslut.
Sibbhults ena bror Lindekrantz drar iväg en kanon där bollen tar tar insida stolpe och därefter ut bland alla spelare framför Rasmus i målet. Lite kalabalik blir det man sen lägger just Rasmus en vante på trasan och lugnar ner det en smula.

Det blir inte farligare än så och vi vinner borta, gör mål borta och håller dessutom nollan i denna på förhand, under och i efterhand tuffa match.
Den satt som en smäck och ger oss lite luft under vingarna och ett lyft i tabellen dessutom.
En kollektiv seger där jobbet tas från början till slut.

Nästa match söndag 5 Juni kl.17.00 då mot Tosteberga/ Nymölla IF.
Ses då
Text: Roger Engqvist