Dagens gäster Winnö IF tog sin första seger för säsongen i fredags och även om de ligger jumbo i tabellen är det ett gott dagsverke som behöver göras.
Vi fattas en del folk ikväll, bland annat två målvakter så vi får se vilken stackars sate som får ställa sig i mål istället.

Tillbaka är dock vår domaransvarige Jonny. Ansvarig för att snacka med allvar med domaren på plan alltså. Kul att han är med på riktigt igen.

Ni som har saknat Ludvig Lindmark i höstens matcher får ge er till tåls en så där fyra år innan ni ser honom på IP’s gräs igen. Vår kraftfulle mittfältare har nämligen åkt till det stora landet i väst för att utbilda sig och så ska han slå tunnlar på hjulbenta amerikaner.

Slut på försnacket för nu börjar matchen.

1
Minut 10 och här kom vårt första skott på mål då Oliver får en passning i sidled av Anton. Målvakt plockar.
Malte bryter in och avslutar med vänstern, i burgaveln.
Det är ingen stor match efter 25 minuter men vi dominerar.
Malte slår en hörna och Kevin nickar stenhårt men tyvärr utanför.

Tiden går och i 42:a minuten kommer Bulut på vänsterkanten. På ett perfekt inlägg från honom sätter Kevin till bredsidan och bollen borrar sig in i burgaveln. På insidan alltså och 1-0.
Vad skönt det kändes. Kanske kan det lossna lite nu.

Halvlek
Publiken, idag lika gles som Povel Ramels frisyr, tar sig en fika och hoppas på bättre spel i andra.
Det kommer de att få se visar det sig.

2
Vi tar tag i taktpinnen även i andra halvlek. Ett par hörnor har vi och på någon av dessa får Caesar skottläge. Den tar på en försvarare och dimper ner framför en felvänd Bulut. Den gamla kroppen kan än och han viker runt som vilken 38-åring som helst och dunkar in 2-0.

Nu rullar det på och pånyttfödde Bulut serverar Kevin som bombar in 3-0 invid stolpen.
Caesar slår en rullande boll rakt igenom hela Winnös försvar. Erik kommer helt ren men målvakten gör en fin parad.
Winnö sticker upp i en kontring och det blir ett skott men en bra bit utanför. Victor Berg, som blev den som till slut fick agera målvakt, är betongfundamentsstabil i målet än så länge.

Kevin snurrar upp halva Winnö och dessutom en del av Färlöv. Man känner sig nödgade att fälla honom och således straff eftersom allt skedde i det område där konsekvensen kan bli just det.
Otto slår och han gör inget misstag. 4-0 i 72:a minuten.

Resten är formalia och andra halvlek är riktigt bra. Så bra så att motståndarnas ledare berömmer oss för att vi spelar riktigt fin fotboll. Kul att höra såklart.

Tillbaka på andraplatsen i tabellen, lite längre efter Broby men än är säsongen ung.
Nästa match är mot Nävlinge IF borta. Lördag 28/8 14.00
Ses då

Text: Roger Engqvist