En lång säsong är strax över. En för vår del ganska bra säsong är snart slut. 90 minuter återstår innan vi får vila lite.
Idag kommer Tosteberga/Nymölla IF till Osby för att stänga säsongen.
Vi har ett par sjuka och någon avstängning med oss in men det känns ändå helt okej. Vi pratar om tempo och hårt jobb innan matchen men jag är väl inte helt säker på att alla lyssnade på det örat.

1
Matchen börjar trevande och i maklig takt, ingen övertändning här inte.
Edem kommer i en kontring men trampar på bollen och chansen försvinner ut i tomma intet precis som Ole Gunnar från Man United.
Alvin har nästa chans efter inlägg av Malte. Han kommer inte tillräckligt högt upp i luften, får bollen på hjässan och över.
Samme Alvin gör dock strax efter 1-0 på ett skott i bortre som går stolpe in. Edem gör ett bra jobb i förspelet. Skoj för Alvin som börjar ta för sig mer och mer i laget.

Ny farlig kontring där Malte slår inlägg som Alvin nickar ner mot Zenthio som sånär får bollen i mål.
Lukas ångar fram på högerkanten, ropar ”jag kommer Edem”, får bollen och slår ett perfekt inlägg till Malte som bara behöver sätta till bredsidan vid bortre stolpen. 2-0 i minut 30.
Därefter har bortalaget ett farligt skott långt utifrån men över.

Halvlek
Jag får i paus trycka på tempo och hemjobb när vi tappar boll för moståndarna kommer ganska ensamma mot vår backlinje som dock reder ut anfallen ganska enkelt så här långt.

2
Vi har bytt målvakt då Blom känner av en baksida. In kommer Victor Berg. Edem gör 3-0 i 61:a på ett skott med vänstern.
Malte 4-0 två minuter efter på skott utifrån.
I den här sista matchen stoppar vi även in vår sista debutant för säsongen. Moltas Ernstling är nästa junior att göra entre. TtttttToppen.

En intern kamp om skytteligasegern har blossat upp då Malte med sina två baljor gått upp jämsides med Zenthio.
Jag som inte har en aning om detta plockar ut Kevin när Moltas ska in.
Kevin som sitter lite tyst på bänken skiner upp när jag frågar om han vill spela lite till. Då får jag förklarat för mig vad det handlar om och skickar in honom för att se om vi kan få ett avgörande.
Precis när jag skriver det bombar Kevin in 5-0 och återtar ledningen i den uppgörelsen.
Lukas gör 6-0 efter hörna. Grabben som bara har vänstern som stödjeben har nu gjort fyra mål, ett med huvudet och tre med, just det, vänstern.

En otroligt lam fotbollsmatch utan tempo och frenesi tar tack och lov slut. Vi gör det ska, mål, men inte mycket mer. Det mest spännande blev ju slaget om skytteligasegern till slut hemtagen av Kevin Zenthio.
Det är stabilt och lite beröm till Colin Kroon som var bra på högerbacken och Alvin som gör sitt första mål.

Säsongen är nu slut. Vi slutar på fjärde plats i tabellen. Vi är väl inte helt nöjda med det men vi har fått en säsong där vi är tillbaka med mycket mål och mycket poäng, det var ett tag sedan.
Nu ser vi fram emot ett nytt år när vi fått vila lite. Men först ska vi in i en frimånad som börjar om en vecka. Mer info om den kommer vad det lider.

Tack för denna säsongen, snart är vi tillbaka.
Ses då
Text: Roger Engqvist