Näst sista omgången spelar vi idag hemma mot Hästveda. Vi vann första mötet med 2-1 borta och den matchen var tuff. Vi får se hur det artar sig idag.

Innan matchen hölls en tyst minut för vår bortgångne och djupt saknade vän Micke Pålbrink. Han som gjort så mycket för vår förening kommer finnas med oss länge länge och vi kommer alltid att minnas hans humor och leende.

1
Det hinner gå 30 sekunder innan Hästveda åker på en varning på offensiv planhalva. Någon i vårt lag, minns inte vem, åker på en riktig bröstvärmare.
Zenthio har två bra avslut första 10 men bägge utanför.
30 minuter in har vi ett riktigt fint anfall där Zenthio skickar bollen tvärs över straffområdet till en helt ren August som bara behöver sätta till bredsidan. Han tänker nog redan på firandet för han missar bollen helt och hållet till hans stora förtret.

En kontring där bollen går till en pigg Edem på kanten. Han kommer in i straffområdet, skjuter nere vid första stolpen men målvakt räddar vasst till hörna.
Edem på skott snart igen men utanför.
På utkastet missar målvakten och kastar rakt på Malte som krutar på precis över.
Blom gör dubbelräddning efter att Hästveda kommer runt på kanten och först nickat och sen skjutit. Svettiga parader var det.

Halvlek och insatsen är en milsvid skillnad mot förra helgen. Det är en ganska jämn match så här långt.

2
I paus har vi bytt August, som gjort en bra halvlek, mot Alvin som är sugen.
Hästveda skapar en jättechans men skjuter över.
Zenthio försöker ta sig igenom i hög fart men blir nergjord precis framför straffområdeslinjen. Frispark i bra läge, lite för nära kanske. Hästvedas mest rutinerade spelare, Karim Kange, gör sig illa i situationen. Han fick sin egen spelare över sig och viker foten. Han har rejält ont och måste byta. Zenthio slår frisparken i muren till hörna.

Alvin slår en grann genomskärare till Malte som ren avslutar men målis gör en kanonräddning.
Alvin igen med en fin prestation. Han går på skott men utanför.
Melker sätter fart, passar till Edem som gör en gubbe och passar snett inåt bakåt till Algot som skjuter i ribban.
Sen bombar Edem i stolpen så målställningen nästan brister. I situationen finns även en hand med i spelet som våra spelare försöker uppmärksamma för domaren. Han är inte med på den.

Malte får en ny stickare och blir totalt manglad, överkörd och massakrerad av Hästvedas målvakt i straffområdet. Straff och målchansutvisning räknar jag med. Domaren friar helt. Fullkomligt obegripligt. Han såg inte sa han efteråt. Det fanns en situation att titta på och han såg alltså inte den. Lite tråkigt.

Matchen slutar mållöst och ganska rättvist ändå även om jag fortfarande så här timmar efteråt vill ha en straff.
Alvin som vi bytte in i halvlek gör en kanonmatch och utses härmed välförtjänt till matchens lirare.

En match kvar och den spelas nästa söndag kl.13.00 hemma på konstgräset mot Tosteberga/Nymölla.
Ses då

Text: Roger Engqvist