Årstiden går mot höst och mörker men tur är det väl då att vi kan lysa upp med fantastiska fotbollsmatcher. Idag är det dock solen som dominerar och låt oss se om våra stjärnor också kan leverera.
Hanaskogs IS står för motståndet på Osby IP idag och de ska få det jobbigt då vi är rejält revanschsugna efter debaclet i Nävlinge sist.

1

I femte minuten slår Algot en perfekt genomskärare till Kevin som blir helt ren. Han avslutar men målvakt gör en jätteparad och räddar.
En bra nick av Emil på en offensiv hörna får räddas på mållinjen av försvarare.
Det händer inte mycket på en stund men på en kontring kommer motståndarna runt på kanten och får iväg bollen mot mål. Blom, som är tillbaka efter skada, tappar bollen och den ligger fri en stund innan vi kan rensa.

Melker får en långboll att löpa på. Han krånglar sig förbi men blir upphakad och får straff. Malte bombar in 1-0 i 35:e minuten.
En Hanaskogare kommer fel i en situation och vi ser från bänken hur knäet vrider sig i en groteskt onaturlig vinkel. Lyckligtvis ler gudarna mot honom och otroligt nog ställer han sig upp och lirar vidare. Väldigt skönt att se.
Precis innan paus har Hanaskog en chans där det är lite förvirrat i vårt försvar. Och på den ett kanonskott långt utifrån som Blom får sträcka ut på.

Halvlek och det är ok men inte mycket mer.

2

Nästan direkt på avspark snor Malte en bakåtpassning till målvakt. Han rundar densamme men vänsterdojjan är felriktad och avslutet går utanför målet.
Hanaskog på kanten och inlägg som vi precis får undan till hörna.
Nu jobbar Hanaskog hårt och är bra mycket bättre än oss och det känns oroligt. Vi flytt int boll fort nog som Hannah Marklund skulle sagt om hon kommenterat.

På en kontring kommer Amar till ett bra avslut som målvakt plockar.
Vi är lite bättre nu men fortfarande går jag oroligt runt i cirklar.
Med minuten kvar får vi frispark. Amar slår via målvakt i stolpen och bollen dansar på mållinjen men går sen ut till hörna.
En del tilläggstid är det men matchen tar äntligen slut och vi håller undan till tre poäng.

Det var inte den uppryckning vi hade hoppats på sedan förra helgen men en vinst är en vinst och det räcker ju.
Nästa lördag åker vi till Vinnö som var nära att klå serieledarna Broby idag men de senare lyckades i slutminutrarna vända och vinna. Vi kan räkna med att Vinnö kommer att sälja sig dyrt.
13.30 är tiden på lördag.
Ses då
Text: Roger Engqvist
Bild: Peter Reimer/Hemmamatch.nu