Idag stod Farstorps GoIF på menyn för vårt herrlag. Vi har haft det lite snårigt på sistone och skulle behöva få till spelet igen så där som det var i början på serien. Matchen borta mot Farstorp vann vi knappt och det kan bli tufft idag igen.

1

Vi börjar darrigt och Farstorp tar ledningen redan i tredje minuten.
Fesiga passningar, dåliga beslut och markeringar gör att detta kan bli en jobbig eftermiddag. Och då har vi som sagt bara ställt fram skorna ännu så länge.

I 12:e minuten gör Malte 1-1 efter en löpning på högerkanten och instick av Edem. Ett riktigt fint mål fick vi se där.

Det har tagit en kvart men nu är vi med. Vi går in i närkamper och passningarna sitter bättre. Vi tar hand om bortalagets försök till långbollar mot forwards riktigt bra.
Bra försök från högerkanten igen men skott över.
Edem slår en crossboll till Alvin som idag tagit en plats i startelvan. Han kommer överraskande ren och chippar förbi målvakten samtidigt som en försvarare hinner upp honom. Bollen går precis utanför.
Edem har bollen igen och slår en löpboll till Kevin som tar sig in i straffområdet och spelar snett inåt bakåt men försvarare rensar till resultatlös hörna.

Efter en halvtimme skjuter Farstorp och Blom räddar vid stolpen till hörna som blir lite halvfarlig.
Blom får göra ännu en fin räddning på skott utifrån.
Vi kommer på kontring med Edem mot målvakt som är väldigt långt ut. Han provar avslut men får inte till skottet. Kevin pressar försvarare att slå till hörna.

Med 1 minut kvar av halvleken kommer Edem jättejätteren och avslutar men målvakt räddar mirakulöst och fantastiskt bra med tåspetsen.

Halvlek
Vi har verkligen ryckt upp oss och det är en trevlig match att titta på. Hoppas det fortsätter så.

2

Hörna Farstorp direkt. Det är lite jobbigt en stund men skott över.
Vi gör 2-1 i anfallet efter då Kevin kommer igenom efter en smörpassning av Algot. Han lägger bollen lugnt förbi målvakten.

Frispark på mitten och Edem uppfattar situationen. Från honom till Alvin till Kevin som tar sig förbi sin försvarare och lägger in bollen till 3-1 i den 55 minuten. En kopia på förra målet.
Edem är så här långt matchens lirare.
Han kommer igen i dubbelt samspel med Eric som drar målvakt och ska bara lägga in bollen. En försvarare har tagit sig tillbaka och kan glida undan bollen precis innan den går i mål.

Fantastiske Edem drar iväg igen. Han kommer igenom och skjuter men någon är i vägen och det hela slutar med att han stupar som en avsågad tall i Alaska och medicinman Lindeqvist får rycka ut med sjukvårdsväskan. Det visar sig dock att det är kramp som drabbat planens piggaste spelare och vi får byta.

Victor Berg kommer in istället på topp och får direkt en löpboll. Från sidan ser vi att han är ganska mycket offside då linjemannen ligger helt fel och släpper således situationen. Osjälviskt passar Victor in till Eric som lägger in 4-1 i 67:e, tror jag. Ur led är tiden. I alla fall i mina anteckningar.

Vi luftar en ny debutant då en av våra juniorer Kevin Simu kommer in.
Farstorp gör 4-2 på frispark lååångt utifrån. Den ska inte in om du frågar mig men Blom hade en bra bortförklaring efter matchen så då får vi tro på honom.
Plötsligt blir det lite oroligt i leden. Kanske mest hos mig men jag tycker ändå att vi jobbar hårt och bra nu.
Tre kvar och hörna Farstorp.
Det blir ingen utdelning på den heller då vi har försvarat oss riktigt bra på fasta situationer matchen igenom. Lukas gör återigen en gedigen match som försvarsgeneral, idag med Melker bredvid sig då Caesar roar sig med annat.

Matchen är slut och vi är tillbaka med bra och stabil fotboll. Edem är bäst på plan med sin arbetsinsats, kloka beslut och en grym peppning både innan och under match.
Vi har tre spelare från juniorlaget med oss idag, Alvin, Kevin och Colin, och de får alla spela och jag hoppas och tror att de tycker det är roligt för det tycker vi.

Nästa lördag har vi Wä IF borta. 14.00 är tiden.
Ses då

Text: Roger Engqvist