Uppvärmningen såg bra ut och vi blev utan solens hjälp varma i kläderna direkt. Det vi snackade om innan match var: kämparglöden, att ta dem där sista 5 centimeterna. Att vara smarta och vila när man kunde på planen i och med att vi bara hade två avbytare och det var väldigt varmt. Till sist pratade vi om att tänka positivt, att lyfta varandra och försöka ha så roligt som möjligt.

När matchen drar igång tycker vi på sidlinjen att alla på planen gör det vi pratat om. Vi kämpar för varandra, vi tar inte ut oss direkt och vi har en positiv anda inom laget. I första halvlek är vi klart det dominerande laget och låter inte motståndarna låna bollen mycket. Vi skapar chanser, det kommer fina bollar på kanterna och vi slår riktigt bra hörnor men saknar det lilla sista för att få in bollen i mål. Det är inte förrän i minut 40 som det smäller då Renée har ett fint skottläge och sätter bollen i vänstra hörnet. En ledning vi mycket väl förtjänar. Två minuter senare till följd av en offensiv hörna är det handboll i straffområdet och domaren blåser för straff. Renée är fortfarande lite målsugen så hon tar straffen och sätter bollen säkert till vänster om målvakten. Vi går till halvtidspausen med en välförtjänt ledning. Vi pratar i halvtid om att bara fortsätta på samma spår, inte låta dem låna bollen. I andra halvlek har Hjärsås/Värestorp lite mer boll men trots det tycker jag inte att vi tappar kontroll över matchen. I minut 65 snor Lovisa bollen från motståndarna efter en utspark, dribblar förbi några spelare och sätter den säkert vid sidan om målvakten och vi har en 0-3 ledning. Tio minuter senare får de en målchans och gör mål på den. Vi fortsätter kämpa trots värmen och ligger på bra, vi skapar fortfarande farliga målchanser. I minut 85 får en Hjärsås/Värestorpspelare ett bra läge och det finns ingen press från vår sida vilket resulterar i skott och mål. Matchen slutar sedan och vi vinner med 2-3.

Tycker med tanke på omständigheterna för dagen att vi gör en mycket bra match. Riktigt härligt att se alla tjejer ge allt i varje situation och gå från planen med vinst. Vill också passa på att tacka alla 02/03 tjejer för en mycket bra insats. Nu taggar vi för nästa U-match den 12/5 mot Tyringe!

Isabella Sjöstedt
Lagledare