Idag far vi till Hanaskog för match mot ett lag som slåss för sin existens i division fem. De är i desperat behov av poäng och kommer att göra allt för att lura av oss så många som möjligt.
Vi saknar återigen en del folk men har ändå fjorton man med oss och det duger gott. Då högsta hönset är sjuk har vi kallat in Bulut som står för klokheterna idag med viss hjälp av den förstnämnde på telefon. Ombytt är han också Bulut så en minicomeback kan bli aktuellt.

1
Vi får hörna i 8:e minuten. Den gör vi mål på men Lukas som klackar in den är offside. Han är het, Lukas.
Frispark i tionde efter att Saistam snurrat runt med försvarare en stund.
Av den blir det ny hörna. Lukas går upp och nickar men målvakt klarar.
Minut 18 hörna Hanaskog som inte resulterar i mer än att man får hämta bollen bak mål.

Zenthio behöver byta och nyss inbytte August jobbar fram en hörna efter en halvtimme.
Hanaskog får en frispark som Oliver till slut får rensa på mållinjen. Matchens bästa chans så här långt och Hanaskogs första riktiga besök i straffområdet förutom någon hörna för länge sedan.
Vi för spelet klart men kommer inte till något avgörande läge. Lite svårt framåt har vi allt då vi blir lite stillastående.

Och där kom då ett läge då Oliver skjuter. Tyvärr med vänstern som han inte tränat mycket med i sitt liv för det är lamt minst sagt. Nu trycker vi på lite men det är så dags med sekunder kvar av halvleken.

Halvlek
Vi bevittnar en försiktig match där bägge lagen försvarar ganska bekvämt för det inte hotas mycket framåt.

2
Tio minuter in i andra halvlek gör Saistam 0-1 på en hörna och tvi vad gött det var. Vi har börjat röra på oss lite mer och det ser bättre ut.

Frispark Hanaskog i farligt läge.
Det blir hetsigt och Hanskog åker på ett rött kort efter en dansk skalle på Melker. Det gör det ännu hetsigare och domaren får slita för arvodet nu.

Frispark hemmalaget gånger två. Andra läget är livsfarligt efter en onödig tryckare i en rygg som var gul-svart. Man kvitterar till 1-1 på ett hårt skott i Caesars vänstra burgavel.
Även i denna matchen stoppar vi in en debutant på planen. Jacob Yngvesson är ännu en av våra juniorer som får känna på a-lagsspel. En kille som i laget är allmänt känd som Håland av orsaker som är naturliga om ni sett både originalet och kopian.
Även Bulut äntrar scenen för att försöka hålla i bollen lite.

I 88:e tar sig Melker in i straffområdet mellan två försvarare. Han blir fälld och domaren pekar på den vita punkten i gräset. Alltså en viktig möjlighet till ledning. Malte slår säkert in 1-0.
Det är sex minuters stopptid efter en del skador och Hanaskog trycker på för att få till en kvittering. Den kommer aldrig och vi rider ut stormen och tar med oss de tre poängen hem till byn.

Succén är fullständig för Caesar som inte förlorat som målvakt ännu. Jag tar inte ifrån honom någonting men vi har inte släppt till mycket målchanser heller.
Dock önskar vi att Blom är tillbaka snart, helst till söndag 7/11 då vi möter Broby borta. Tiden är 14.00.
Ses då

Text: Roger Engqvist.