Så här knappt 24 timmar efter gårdagens händelser har man äntligen tinat upp fingrarna så pass att man kan knappa in lite bokstäver och få till en rapport.
Det var premiärhelg för träningsmatchande IFK-seniorer på både dam- och herrsidan. För damerna väntade ett inspirerande möte med storsatsande Malmö FF och herrarna for över gränsen till de platta paketens hemvist och möte med Älmhults IF.

Damerna var först ut på hemmaplan och det strömmade till nyfiken publik som ville se våra tjejer ta sig an de himmelsblå.
Då undertecknad satt i bussen norrut blir det inte mycket till kommentarer från den matchen tyvärr. Malmö vann ganska komfortabelt men Osbytränarna har mycket att ta med sig från denna matchen och säsongen kunde knappast inletts mer inspirerande än så här.

I Småland blåste det som sig bör väldigt snålt. Det var så kallt i vinden att vår avbytarbänk inrymde mer än bara spelare.

Vårt herrlag, som saknade ganska många spelare bjöd med sig ett antal juniorer, startade matchen briljant och var det klart bättre laget de första tjugo.
Efrer 17 minuter stod 0-1,5 då Zenthio först prickat insidan av nätet med säsongens första mål och sen prickat insidan av stolpen efter ett snyggt anfall på kanten startat av dagens vänsterback Colin Kroon. Bollen dansade på mållinjen innan man lyckades rensa bort den. Den rensningen blev till en fin omställning och efter knappt 18 minuter stod det så 1-1 istället.
Victor Berg som fick agera vikarie i målet då Blom åkt på den berömda smittan hade ingen munter eftermiddag mellan stolparna. Direkt från jobbet med ombyte under bar himmel i blåsten, minimal uppvärmning och i orange väst över tröjan gjorde han sitt bästa men ett par långskott senare hade ÄIF vänt och i paus stod det 3-1.

Vi höll resultatet till den 70:e minuten men Älmhult var det bättre laget och gjorde sen tre baljor till innan domaren blåste av matchen. Det var den enda blåst som värmde idag kan jag säga.
Sammantaget gör vi en helt okej match mot ett division 3-lag.

Nästa helg är det återigen hemmamatch för damerna som då tar sig an Lunds SK kl. 13.00. Har vi lite tur och mycket hantverksskicklighet så är det premiäröppning av vår nya fantastiska kiosk då.
Herrarna åker till Markaryd för match mot MIF 12.00.

Ses då
Text: Roger Engqvist