Idag kom Strömsnäsbruks IF på besök till ett vårlikt Osby. Ett division fem-lag som håller till på den småländska sidan i seriesystemet.
Vi har endast tretton spelare med oss ut på plan då skador och resor ställer till det denna vecka som har ett förnamn som stavas sportlovs.
Tre debutanter har vi med oss varav två börjar på bänken.

Gästerna tar ganska omgående ledningen på en frispark ganska långt utifrån som retfullt rullar igenom hela straffområdet och går stolpe in.
En stund senare har vi redan stoppat in den första debutanten på plan efter att Saistam fått sin dojja söndertrampad. Arian Mikic som spelat juniorfotboll i Hässleholm på senare tid har vänt hemåt och ska spela boll i Osby igen. Han hinner knappt äntra planen innan han får en smörpass av Algot och rullar in 1-1.
Efter femton minuter har vi stoppat in så många avbytare vi har och Vilmer Svensson är nästa junior att spela a-lagsfotboll. Zenthio har fått en lårkaka och Alex har gjort illa knäet och nu är det tunt som nattvardsoblat på bänken.

Arian är nära att dubbla målskörden då han får en fin passning av August men han skjuter över.
2-1 kommer på hörna där Saistam, med lånad dojja, når högre än Staffan Strand gjorde i sina glansdagar och nickar snyggt in bollen i nätmaskorna.
Kort därpå ställer vi om snabbt och Melker bryter in i straffområdet och smeker in bollen i bortre burgaveln. 3-1 och det ser riktigt bra ut efter dryga halvtimmen.

2

Melker blir neddragen och får frispark nära kortlinjen. Malte slår och Lukas går upp i luften. Han träffar dock inte bollen som går till en framrusande Saistam på bortre stolpen och han bredsidar in sitt andra och vårt fjärde mål för dagen.
5-1 kommer i 67:e minuten då Saistam slår en djupledsboll till Algot som gjort en fin löpning mellan försvararna.
Det blir lite stökigt på slutet med kort i olika kulörer för spelare i olika kulörer. Lite onödigt kan vi konstatera.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att vi får till fin fotboll i fint väder.
Våra debutanter gör en bra match. Fattas ni en så är det fullt medvetet. Vi återkommer eventuellt med det.
Nästa vecka är det ny hemmamatch kl. 13.00. Då blir det derby.

Ses då
Text: Roger Engqvist