Bra start
Det är en stolt och rörd ordförande som nu får meddela nyheten han burit på sen beskedet kom. Johnny Ahlqvist tillträdde posten som ordförande för en dryg månad sen. Det första mer officiella uppdraget blir alltså att få mottaga det bästa pris man kan få som förening i Skåne. Vilken start.

Integration och jämlikhet
Bakgrunden till utnämningen är den uppmärksamhet som IFK Osby fått de senaste två åren för arbetet med integration. Detta i kombination med en jämlik satsning på både bredd och topp för både killar och tjejer.

– Känns fantastiks bra, vi är inte en av de stora föreningarna men har lyckat på ett antal områden inte minst integrations-och jämställdhetsarbete som vi nu får ett erkännande för, säger Johnny Ahlqvist. Tack vare alla ideella krafter har vi fått detta erkännande och vi delar detta med alla de som ställer upp på kvällar och helger och gör en insats för vår förening.

Motivering ”Årets förening”
Årets förening har genom framgångsrika och målmedvetna insatser genomfört ett fantastiskt integrations- och jämställdhetsarbete. Föreningen har skapat ett världslag för herrar samt ett världslag för damer, som ger flickor som ej spelat fotboll tidigare en möjlighet att prova på fotboll. I damlaget finns också bokcirklar i samarbete med Osby bibliotek för att främja språkinlärning.

Det finns ett medvetet jämställdhetstänkande i arbetet med herr- och damfotboll. Föreningen har en klar målsättning att det inte skall finnas skillnader (utifrån kön) i t ex ekonomiska resurser, fördelning av träningstider och liknande.

Årets idrottsförening är IFK Osby.

Foto: Peter Reimer

 Johnny BillingerKommunikationsansvarig