Ett litet lätt regn föll över Osby IP när det var dax för derby i damernas Div 3 NÖ mellan IFK Osby och Lönsboda/Treby.

Det var Lönsboda/Treby som var det hetaste laget de första 20 minuterna där IFK Osby´s målvakt Renée Salomonsson fick göra ett par vassa räddningar. Hemmalaget skapade för visso ett par farliga anfall, dock resultatlösa.

 

I 31:a minuten får Lönsboda/Treby en frispark de utnyttjar på bästa sätt och genom Emelie Åberg göra 0-1. På hörna i 37:e minuten kan sedan gästerna utöka sin ledning till 2-0 med mål av Lisa Jönsson.

I andra halvlek är det IFK Osby med ny energi som jagar reducering. Och det är hemmalaget som för spelet i andra halvlek och efter 60 minuters spel är det Matilda Svensson som är nära att näta. Hemmalaget fick jobba till 72:a minuten när Filippa Saistam höll sig framme och kunde reducera till 1-2.

 

Nu väcktes matchen till nytt liv och hemmapubliken hoppades på en kvittering. Osby var helt klart vassas i andra halvlek men Lönsboda/Treby hade ett par farliga kontringar och fick även utdelning på an av dem när Petra Möller kunde sätta gästernas tredje balja. Hemmalaget gav inte upp för det utan jagade direkt på för att reducera. På en retur då först Filippa Saistam slår bollen i stolpen kan Matilda Svensson hålla sig framme och göra 2-3 och matchen får på nytt liv och det blir spännande in i det sista. Det räckte dock inte för IFK Osby och Lönsboda/Treby vinner dagens derby med 2-3.

 

IFK Osby – Lönsboda/Treby 2-3 (0-2, 2-1) Div 3 NÖ

 

Mål Osby: Filippa Saistam, Matilda Svensson

Mål Lönsboda/Treby: Emelie Åberg, Lisa Jönsson, Petra Möller

 

Text och bild: Peter Reimer