Jodå, det spelas fler derby en denna fredag i Maj. Det är inte bara i den hajpade matchen på Österås som HIF möter IFK.
Björkvallen heter Hästveda IF’s idrottsplats och det är dit vi styr kosan ikväll. De har börjat serien bra och ligger på tredje plats i tabellen fyra poäng före oss.
Vi vann här ifjol i en tät match som avgjordes på ett kanonskott på frispark. Ludvig Lindmark hette målskytten som avgjorde då. Vad som än händer ikväll så kommer det att bli en del roligt och tre delar nervkittlande drama.

1
En hackspett börjar borra i ett dött träd precis bakom mig när domaren sätter pipan i munnen för att blåsa igång matchen.
Gött!
En felpass i minut 8 blir till skott för Hästveda till hörna. Blev inget av den.
Det är mycket spel på vår halva av planen första kvarten.
Ny hörna där Otto styr till ännu en efter farligt skott.

Omställning där Alvin kommer själv mot flera försvarare. Han blir fälld och frispark rakt framifrån i exakt samma läge som HerrLindmark satte den ifjol. Denna gången sparkar Malte, i huvudet på en stackare i muren.
30 minuter och fortfarande är det så att Hästveda håller mest i bollen.
Alvin sätter fart igen och blir återigen fälld och frispark lite från sidan denna gången. Malte slår men får ingen bra träff och bollen träffar tjollen där Björn är och handlar kaffe.
De har haft några hörnor, de röda. Nu
en till med en minut kvar av halvleken.
Det blir till ett läge för kontring där nyinkomne Moltas är så när att sno bollen då back får bollen på hälarna.

Halvlek
Hästveda är det bättre laget i första halvlek men vi försvarar oss bra. Nu behöver vi ta tag i bollen också.

2
I 49:e minuten kommer Hästveda och det blir till slut ett avslut som går längs med och bakom hela backlinjen men ingen gör anspråk på bollen och den går till slut ut över kortlinjen.
Hörna hemmalaget igen. Och sen frispark nästan vid hörnflaggan.
Och så hörna igen. Vi kan inte släppa till så många. Till slut sätter de väl en.
I 62:a gör man så 1-0, inte på hörna utan på ett direktskott som högt upp i luften skruvar sig in i Salems bortre kryss. Ganska snyggt faktiskt.

Vi har hörna direkt på det utan resultat.
Zenthio norpar sedan bollen mitt på egen planhalva och utmanar en armada försvarande hemmaspelare. Fyra man sprintar han ifrån och kommer ren mot målvakten. Då benen förmodligen är som överkokt spaghetti efter den ruschen så blir inte avslutet alls i närheten av helgens kanon utan målvakt räddar bekvämt. Där gick det undan och det hade varit vansinnigt skönt och helt orättvist om han satt bollen i mål.

Vi får lite momentum och Melker snurrfintar bort sin back och slår in bollen där Ludwig, Moltas och till slut Lukas har chansen att peta in bollen men vi får inte dit den.
Direkt på det kommer kontring och Salem i målet rusar ut och kapar den helt rena hemmaspelaren. Gult, tack och lov inte rött, blir det och ganska solklar straff. Matchen får en tvåmålsskytt då straffen sätts säkert i mål.

En tråkig skada på en hemmaspelare förlänger lidandet i matchen med några minuter men sen blåser domaren av matchen och vi åker hem med svansen mellan benen medan Hästveda firar en rättvis seger.
Som sagt vi försvarar bra men har inte mycket framåt. Lite skillnad mot i helgen då vi kunde gjort tio då vi brände fem frilägen.
HIF vann på Björkvallen och HIF vann på Österås. Båda matcherna slutade 2-0 och IFK får resa sig igen i kommande drabbningar.

Osbys IFK närmast på torsdag då ett annat IFK nämligen Knislinge besöker IP. 19.00 är tiden.
Ses då.
Text o foto: Roger Engqvist