Att spela bortamatch mot tabelljumbon när man själva är med i toppstriden är lite bitterljuvt. Man förväntas att vinna men det brukar vara lättare sagt än gjort. Se på Winnös match mot Broby förra veckan där serieledarna kom undan med blotta förskräckelsen.
Våra spelare var naturligtvis väl medvetna om allt detta och det började inte bra.
Både vi och Winnö saknar spelare idag men det är bara att köra på.

1

Vi ramlar in i minut 9 och en hörna Winnö som blir en dubbel men ingen av dessa resulterar.
Zenthio får en långboll ner mot offensiv hörnflagga. Han får in bollen och Melker på andra sidan avslutar direkt, över.

Winnö gör 1-0 då det är virrigt i vårt försvar och vi får inte iväg bollen. Inte bra alls första kvarten.
Vi kvitterar omgående då Melker får en autostrada på vänsterkanten. En vänsterdojja senare har han kvitterat.
Vårt spel är bättre nu när vi går in i dueller och vinner andrabollar. Ett par riktigt bra chanser har vi men inte fler mål.

I en defensiv löpduell vinner Lukas bollen och får en spark som eftersläng av motståndaren. Gult kort blir det men frågan är vad färgen egentligen skulle varit?

Malte får frispark på högerkanten och han slår själv en fin skruvad boll in i straffområdet där Lukas vräker sig fram och trycker in 1-2.

Amar får en boll på mitten. Han vänder direkt och klipper till bollen rakt upp i krysset. Ingen fattar något men mål är det och vansinnigt snyggt är det också. 1-3.
Malte till Amar igen som fri skjuter via målvakt till hörna. På hörnan står Caesar helt ren och får ungefär tre minuter på sig att sikta och placera in bollen till 1-4. Då vår bortapublik idag inte är månghövdad är det knappt någon som jublar och vi fattar knappt att det är mål nu heller.

Halvlek
Vilken reaktion det blev på Winnös
1-0. Vi gör en riktigt bra sista halvtimme och kan spela lugnt i andra halvlek.

2

En knapp kvart är det säker fotboll från vårt lag. Malte på kanten slår in bollen längs med kortlinjen. Alla missar bollen och Melker på andra stolpen behöver bara bredsida in den. Han överraskas dock av att ingen annan fått fingrar eller tår på trasan och han avslutar utanför.

I 61:a rusar Kevin fram på högerkanten. Ända från eget straffområde löper han som en nyfödd älgkalv längs linjen. Ett inspel på marken till en helren Malte som i motsats till Melker klarar av att peta in bollen. 1-5.

En ganska okomplicerad fotbollsmatch blir plötsligt högdramatisk då en hemmaspelare segnar ner mitt på plan. Han har tappat medvetandet och det ser ruskigt ut. Efter en stund börjar han lyckligtvis röra på sig. Ambulans tillkallas och det är oroligt innan blåljusen rullar in.
Winnö är inte sugna på att spela vidare vilket är helt förståeligt och vi kommer överens om att domaren blåser av matchen med stående resultat. Det har då gått en halvtimme och det var vad som var kvar av matchen när incidenten inträffade.

Även om resultatet är ovidkommande en sån här dag är det tre sköna poäng vi tar med oss hem. Vi tar även med oss ett bra spel till slut och med fem olika målskyttar får Broby se upp nästa söndag då de besöker Osby IP.
Det blir en drabbning det så missa för allt i världen inte den matchen.
13.00 är tiden. Välkomna då.

Till sist en hälsning till Winnö och spelaren med önskan om snabbt tillfrisknande.

Text: Roger Engqvist