Seriefinal i trettonde omgången stod på programmet idag denna valsöndag i september. I strålande höstsol tog vi emot Broby IF. Åtta poäng skiljer det mellan oss inför denna drabbning och vi vet förutsättningarna.

1

Vi börjar bra, inte alls som i Vinnö förra helgen. Trots det får Broby göra 0-1 redan i tionde minuten då man utnyttjar ett dåligt uppspel från backlinjen och kan så småningom glidtackla in ledningsmålet.

Oturen fortsätter att grina oss i ansiktet då Malte springer ihop med en motspelare och slår tummen ur led.
Tummen mitt i handen får en helt ny innebörd för grabben som är snickare till proffessionen. På väg till bilen för färd mot akuten lyckas han med assistans från någon som är kunnig i ämnet rycka stumpen på plats och snart är nummer nio på plats på bänken igen.

Broby får en frispark på rea, riktigt billigt alltså, då deras spelare springer in i Lukas häl. Farligt läge men gamle Osby-spelaren Hampus Roslund lägger över.

Vi får frispark ute på högerkanten. Bollen går till comebackande Edem som slår ett inlägg mot mål där Melker letar sig in mellan försvararna och petar in bollen. 1-1.
Vi gör även 2-1 efter ett kanonskott av Kevin som Algot är framme och slår in returen på.
Domaren vinkar dock för offside och den diskuteras ett tag på läktaren då den inte är helt självklar tydligen.

Broby på inlägg som nickas över.
Ett inkast håller på att ställa till det för oss då efterföljande nick hamnar hos Roslund igen. Han vänder bort vår försvarare och skjuter men Blom stoppar det skottet med bravur.

Halvlek
Vi gör en riktigt bra första halvlek och det är en sevärd match som den hyfsat månghövdade publiken nog uppskattar.

2

Slarv direkt i backlinjen och Blom får än en gång visa sin klass då han stoppar ett skott nere vid stolpen.
En kontring på den och vi får en hörna som är nära att resultera då det är lite virrigt i bortalagets straffområde ett tag.

Broby skakar fram flera farligheter på rad med ett antal hörnor bland annat.
1-2 gör man via en långboll ut på högerkanten som sedan går in i mitten och avslut, denna gången otagbart för Blom. Minut 58.

Melker får en genomskärare och kommer fri. Brobys högerback hinner upp och avvärjer fint.
1-3 kommer på det. En kopia på förra målet med långboll ut på kant och sen in i straffområdet där Hampus Roslund vickar in bollen i bortre krysset.

Det är bud på ytterligare ett mål bakåt på en kontring men bredsidan går utanför.
Edem oroar på högerkanten och skjuter, men över.

Sen åker vi på 1-4 på något som liknar de förra målen. Långboll ut på kant som vi inte lyckas behärska denna gången heller.
Alla tre målen i andra halvlek kommer till på samma sätt. Något vi visste om men som vi inte lyckas värja oss mot.

Sen får Broby en man utvisad efter ett andra gult då han kapat Algot ganska ordentligt.
Men tiden är för knapp och orken finns inte längre för att störa Broby som gör en stabil andra halvlek. Kanske är siffrorna i överkant men vi får lära oss av detta till returen senare i höst.

Vi tar med oss en första halvlek som är en av de bästa i år. Edems återkomst såg lovande ut och det finns mycket positivt att jobba med inför nästa helg då vi tar emot Bjärnum hemma kl.16.00. Innan dess spelar damerna mot Älmhult kl.13.00 och ännu tidigare har fotbollsskolan avslutning så lördagen bör ni absolut spendera på Osby IP.

Ses då
Text: Roger Engqvist