Idag var det återigen bottenmöte på Osby IP. Vi tog emot Hjärsås/Värestorp IF på konstgräset då A-planen är minst sagt undermålig. En nyläggning av den ytan hade varit ytterst välkommet om man säger så. Vi väntar dock på en ishall först så en annan lär vara upprutten och uppäten innan det blir dags.
Spännande kommer matchen att bli och truppen är i stort sett fulltalig, något vi inte upplevt på mycket länge.

1
Vi slår en indianare direkt i försvaret men Hjärsås avslut är inte bra.
I 7:e slår Saistam en långboll som Melker till vänster helt ren tar emot och direkt avslutar han, med vänstern, vid bortre stolpen. 1-0, bra start.
Arian blir frispelad men försöker lobba istället för att skjuta och då räddar målis lätt eftersom lyftet inte blev det rätta.
Direkt efter studsar bollen fel i vår backlinje och Hjärsås kvitterar.

Saistam får en boll bakom backlinje i straffområdet. Målvakten fäller honom när han tar sig förbi och klar straff. Zenthio slår den och gör inget misstag, 2-1.
2 och 1 står också klockan på när vi kommer i ett mönsteranfall på högerkanten. Saistam till Alvin som nere på kortlinjen slår in den och där kommer Zenthio och 3-1 är ett faktum.
Alvin och Algot kommer fria från mittplan. Algot drar med sig en försvarare som kommit ikapp och Alvin avslutar men målvakt räddar bra till hörna.

Första 25 minuterna är riktigt bra från vår sida och vi kunde gjort tre mål till redan.
I 33:e reducerar Hjärsås sen vi slutat springa och ta närkamperna, dessutom slarvar vi i passningsspelet.
Motståndarna tar över och skapar en del, bland annat en farlig hörna i slutet på halvleken.

Halvlek
Nja, en rejäl skrapa ska man nog ha i paus då det är alldeles för mesigt sista tjugo minuterna. Första halvan gjorde vi vad vi skulle men blev sen bekväma.

2
Arian kommer fri men målvakt räddar fint.
Sen Zenthio exakt likadant och målvakt räddar exakt likadant.
Vi har en del med halvchanser och bör göra nåt mål till men det vill sig inte.
Hjärsås försöker filma sig till straff och dör nästan i varje närkamp. Det är väl deras chans kanske.

Det blir under resans gång riktigt irriterat och gula kort delas ut. Saistam åker på sitt andra och åker ut. Den provoceras fram om man frågar mig. Domaren gör vad han kan men det är tufft där ute även för honom.
På frisparken efter det röda kortet kvitterar bortalaget och det är surt nu.

Då, i all depp, dundrar, bombar, ja vad ni vill, Zenthio in sitt hat-trick rakt upp i krysset långt utifrån. Målvakten kan bara titta när projektilen går ribba och ner bakom mållinjen. Vi skulle nog kunna dela ut priset för årets mål direkt efter slutsignalen. Det skulle också kunna tas upp på idrottsgalan om någon hade filmat magin.

Vi sliter hårt nu och gör det bra. I 88:e snor Moltas bollen av Hjärsås sisteman innan mittlinjen och får en autostrada mot mål. Målvakten försöker psyka juniorernas kapten men han är kylig som få då han helt sonika tunnlar in avgörandet. 5-1 och vilt jubel och höga glädjesuckar från alla som håller på de svarta.
Bortalaget hinner dra på sig ett direkt rött kort också då Melker blir brutalt nedsparkad bakifrån.

Sen kan vi jubla och fira de tre poängen som lyfter oss ett litet steg i tabellen. Att Hjärsås tränare tycker att vi är ett jättedåligt lag och de själva urusla var ju lite roligt och det får han ju tycka om han vill. Jag lägger inte mer tanke på det, ler gör jag dock en smula.
Zenthio sa i tidningsintervjun efteråt, ”vi har hopp om att ligga högre i tabellen och ska jaga det”. Härnäst jagar vi svåra Hästveda borta på fredag kl.18.45.
Ses då
Text: Roger Engqvist